Menu

Sådan bygger du et hjemmelavet drivhus

september 14, 2016 - Hus & Have
Sådan bygger du et hjemmelavet drivhus

Det kan måske lyde umuligt at bygge et drivhus fra bunden op, hvis man ikke er arkitekt.

Men hvis du har et drivhus kit, kan du bygge dit helt eget drivhus blot ved at følge nogle få anvisninger. Det er godt for nybegyndere at benytte sig af et drivhus kit, så længe, du ikke forventer, at dit færdige drivhus kommer til at se anerledes ud overhovedet. For at bygge et mere enestående drivhus, vil det sige, at du kommer til at benytte dig mere af råmaterialer. Mange hjemmelavede drivhuse er rent faktisk lavet af plastikpaneler. Det er også godt at bruge plastik, hvis du har et stramt budget. Små plastikdrivhuse er overraskende effektive til at regulere varmen, mens de også er lettere i vægt og nemmere at gøre rene end andre slags drivhuse. Du skal bare forberede nogle særlige materialer, så du kan ende med et drivhus, der er mere solidt end de sædvanlige drivhuse, der er lavet af et drivhus kit.

Klargør 6 stykker armeringsjern og sørg for, at de hver måler 60 cm i længden. Du bør også have 7 stykker PVC-rør, der måler hver 3 meter i længden med en diameter på 2 cm. Sørg for at få fat i 8 store papirklemmer og et sæt af 4 åbne PVC T-stykker med en diameter på 2 cm. Endelig skal du klargøre et stort stykke klar plast presenning og sørge for, at det er 3,65 meter langt og 7,60 meter bredt. For at følge hele denne vejledning, vil du få brug for en hammer, PVC lim og en rørskærer eller nedstryger.

Резултат с изображение за greenhouses

Dit arbejdsområde skal være omkring 2,5 x 5 meter, så sørg for, at du jævner jorden og rydder området. Inden for det stykke jord, vil du have plads til et drivhus på omkring 2 x 4,5 meter. Afmærk alle fire hjørner, såvel som midterpunkterne på begge sider. Du skal bare måle en meter fra hver ende for at finde nøjagtigt, hvor disse punkter er.

Tag din hammer og slå et stykke armeringsjern 30 cm ned i jorden, hvor du mærkede hjørnerne og midterpunkterne. Skær derefter 2 stykker PVC rør med en rørskærer, så hvert stykke måler 90 cm. Tag endnu et PVC stykke på 30 meter og skær 10 cm fra.

Резултат с изображение за greenhouses

Du skulle have 4 PVC rør på 3 meter tilbage, som du skal arbejde med nu. Lim et T-stykke på hver af disse 4 stykker. Sæt derefter to af disse PVC rør sammen i enderne ved at bruge T-stykket. Tag et PVC rør på 90 cm og sæt det i T-stykke, så det sidder på tværs. Gør det samme med de andre PVC-stykker på 3 meter.

Sørg for at markere et af 3-meter stykkerne som forsiden, mens det andet markeres som bagsiden, så du nemt kan sætte stykkerne sammen. Dan midterstykket ved at lime 90 cm stykket fra forsiden til en af 3 meter stykkerne med et T-stykke.

Dan et langt rør med begge t-stykker over for hinanden ved at lime 10 cm stykket fast i T-stykket på midterområdet. Du vil danne det lange stykke, når du limer et 3 meter langt PVC rør fast på strukturen.

Gør samlingen af rammen færdig, hvilket involverer limning af midterstiveren til det stykke, du tidligere markerede som bagstykket. Det skulle være et T-stykke på det markerede stykke. Lad limen tørre, før du fortsætter.

Nu skal du bare sørge for at alle åbne ender af PVC rørene sættes ordentligt ned i stykkerne af armeringsjern, du hamrede i tidligere. Dan en bue ved at lægge lidt pres på den på den ene side, efterhånden som du fortsætter om til den anden side. Tag derefter presenningen og brug den til at dække rammen. Det er her, du skal bruge papirklemmerne til at sætte plasten godt fast på rammen. Når først du er færdig skal du ikke installeret nogen form for varmesystem. I stedet skal du simpelthen lukke op i enderne, så luften kan cirkulere, når det er varmt i vejret. Du kan lukke tæt til for enderne i køligere perioder.